Knelpunten in de Jeugdwet :

Uitspraken door het Europese Hof van de Rechten van de Mens zijn leidinggevend!

Dit is belangrijk voor ouders onder OTS! Een samenvatting staat op https://jeugdbescherming.jimdo.com/wetten-en-regelgeving/goede-precedente-uitspraken/leren-uit-ehrm/ .

Ouders worden door de jeugdzorg - zo laat het blijken - buiten deze wetenschap van leidende uitspraken van het EHRM gehouden, en daarmee is er sprake van juridische ongelijkheid. (Equality of arms).

In het civiel recht zijn partijen in de kinderbeschermingsprocedure niet gelijkwaardig (Equality of arms).  De G.I. en RvdK tegenover de beide ouders, en die door oorzaken weer tegen elkaar onder de G.I./RvdK). Ouders staan als one-shotter tegenover een repeat-player. Ouders hebben regelmatig ook geen financiële middelen voor een contra-expertise, een echt diagnostisch traject met begeleiding en enthousiasmerende voorlichting (Rv810a).

EHRM in N.P/Moldava, 6-10-2015, appl.nr. 58455/13 geeft recht om hier rekening mee te houden.

 

Veel over 'waarheidsvinding' waarbij de 'jeugdzorg' het diagnostische aspect vermijdt, op de reeks artikelen daarover op o.a. https://jeugdzorg.wixsite.com/jeugdzorg/waarheid-advoc-struycken .   Ken de knelpunten om bij de rechter mondig te zijn ten dienste van het kind. 'Jeugdzorg' is te vaak werkgelegenheidsbeschermend, wegens, zo laat het aanzien, de jaarlijkse subsidie en bezettingsgraden.

 

Verder lezen in het belangrijke artikel van advoc.prof.dr. C. Forder  https://www.dropbox.com/s/j0ffetlhlcu6kta/ZZ-NJB-nr35_C.Forder-Kron.Personen-en-Familierecht.pdf?dl=0  .